Nowa Wola

Głównym założeniem projektu było dostosowanie ogrodu do potrzeb Właścicieli. Innymi czynnikami wpływającymi na projekt ogrodu było uwzględnienie położenia działki względem sąsiadów oraz ilość nasłonecznienia terenu.

Zaprojektowane kształty rabat łączą nowoczesne, prostokątne linie ze swobodnymi, falistymi nasadzeniami roślin. Powstałe w ten sposób rabaty zamykają dużą przestrzeń trawnika w centralnej części działki.

W przestrzeni przydomowej wytyczono dwie strefy użytkowe. Pierwsza – obejmuje dodatkowy plac wypoczynkowy z paleniskiem naprzeciwko tarasu.
Uzupełnieniem tej części ogrodu jest istniejąca drewutnia, która została włączona w projektowane obok rabaty. Drugą strefą użytkową jest przestrzeń przeznaczona dla dzieci z trampoliną oraz podwójną, drewnianą huśtawką.

Zdjęcia inspiracji zostały pobrane z Internetu.